Profile

Join date: Jun 23, 2022

About

Topfavoriet Remco Evenepoel verkent nog even alvorens hij vanaf half 4 alles uit de kast haalt. Hieronder ziet u Remco flink doortrekken rond de aankomstplaats in Gavere.Watch ░▒▓██► BK Tijdrijden 2022 Live Online

Watch ░▒▓██► BK Tijdrijden 2022 Live OnlineDe herenprofs moeten drie ronden van 11,6 kilometer afleggen, goed voor een tijdrit van 34,8 kilometer in totaal. Het parcours in Gavere is niet zo heuvelachtig, maar wel vrij technisch.Onderweg zijn er vijf tussenpunten: na 5,8 km, 11,7 km, 17,4 km, 23,1 km en 29 km. De elites zonder contract en dames elite rijden op hetzelfde parcours, maar werken een ronde minder af.Vraag is niet óf ze Belgisch kampioene tijdrijden wordt, wel met hoeveel voorsprong ze wint. Lotte Kopecky, nieuwe ‘leading lady’ van het Belgische vrouwenwielrennen en dit seizoen al winnares van onder meer Strade Bianche en Ronde van Vlaanderen, start als torenhoge favoriete in haar categorie.Ze kan in Gavere haar vierde opeenvolgende titel pakken. In de strijd voor zilver en brons is het vooral uitkijken naar Shari Bossuyt, Britt Knaven, Julie Sap, Sara Van de Vel en Julie Van de Velde.Het Belgisch tijdritkampioenschap is dit jaar aan haar 25ste editie toe. De grootste slokoppen in het verleden waren Leif Hoste, Marc Wauters en Kristof Vandewalle, die elk drie titels op hun palmares hebben.Werelduurrecordhouder Victor Campenaerts en uittredend kampioen Yves Lampaert zouden op papier straks mederecordhouder kunnen worden. Opmerkelijk feitje: tussen 1997 en 2006 haalde specialist Bert Roesems maar liefst acht (!) keer het podium, maar slechts één keer pakte hij ook de titel.


In 2004 was hij de beste in het Oost-Vlaamse Wachtebeke.In het verleden leefde dit kampioenschap amper in België. Vandaar ook dat het BK tegen de klok zelden rechtstreeks op het scherm te volgen was. De laatste jaren blijft het echter crescendo gaan met de interesse, met dank aan een paar leuke duels de voorbije jaren en het steeds stijgende niveau van onze toppers.Met Victor Campenaerts als voorloper, gevolgd door Remco Evenepoel, Wout van Aert en nog een aantal anderen.

[[livestream!!]] BK Tijdrijden 2022 Live Online 23 juni 2022

More actions